top of page

Over ons

Waarom TalentFocus?

In onze assessmentpraktijk liepen we tegen veel mensen aan die de verkeerde studie hadden gekozen en daardoor vastliepen in hun zakelijk leven. Toen jongere familieleden een studie moesten kiezen en het voor ons duidelijk werd dat er geen adequate hulpmiddelen waren, begrepen we direct waarom maar 30% in 1x de juiste studie kiest. Na een zoektocht langs aanbieders en begeleiders bleek dat iedereen zich vasthield aan oude concepten en testen. Toen besloten we, op basis van onze eigen kennis, inzichten en ervaring, zelf iets te gaan maken om jongeren daadwerkelijk te kunnen helpen.

Wat we tegenkwamen

Tijdens ons onderzoek bleek dat er alleen maar klinische persoonlijkheidstesten voor jongeren bestonden. Jongeren werden dus getest met een vragenlijst waarmee vooral psychische problemen worden onderzocht of met testen die bedoeld zijn voor volwassenen. De interesses werden gemeten met beroepskeuzetesten die ontwikkeld zijn voor volwassenen en rond 1959!! zijn ontwikkeld door de Amerikaanse psycholoog Holland. De testen zijn een vereenvoudiging van de werkelijkheid en stellen vragen over inhoud van beroepen waar jongeren geen idee van hebben. Maar omdat ze vaak gratis zijn worden ze gretig afgenomen. Geen wonder dat jongeren zich vaak niet in de uitslag herkennen.

Onze aanpak

Wij vonden dat jongeren die op jonge leeftijd een belangrijke keuze moeten maken, maar daar eigenlijk nog niet voor toegerust zijn, de best beschikbare hulpmiddelen moeten kunnen gebruiken. Deze hulpmiddelen moeten zodanig geprijsd zijn dat iedereen het zich kan veroorloven om deze in te zetten. Daarnaast moeten ze voor iedereen makkelijk interpreteerbaar zijn.

We zijn gestart met de ontwikkeling van een Studiekeuzetest die uit 2 delen bestaat: een persoonlijkheidstest voor jongeren en een test die de interesse in de inhoud van studies meet. In beide zijn we geslaagd. Vanaf 2013 worden de testen actief op scholen en door adviseurs ingezet. Later is daar de Profielkeuzetest en de Studie-Interesse test voor het MBO voor Nederland bij gekomen.

Mijn kanaal

Mijn kanaal

Nu bekijken

Download ons gratis e-book.

7 tips die helpen om uw kind te begeleiden tijdens het proces van studiekeuze.

Al meer dan 2000 x gedownload.

Op dit moment hebben er meer dan 10.000 jongeren gebruik gemaakt van deze vernieuwende testen. Via scholen, adviseurs, universiteiten, hogescholen en zelfstandig online. Gebruikers waarderen de diepgang en vooral het feit dat de vragen gaan over zaken waar ze mee bezig zijn: Welke studie past bij mij?  De antwoorden geven direct inzicht in de kwaliteiten en de valkuilen van de jongeren en welke studies ze eigenlijk inhoudelijk het meest interessant vinden.

TEAM
bottom of page